
Ayşe Deliismail
Çiftliği
D oğal yaşam tutkunu bir ailenin, Durmay ailesinin hayallerinin çizdiği rotada çıktığı yolculuk, doğayla iç içe olmayı, yüzde yüz doğal üretimi, doğal ürünlerle sağlıklı beslenmeyi ve doğanın bütün renklerini paylaşmayı sağlayan ürünler ve mekânlar yaratarak devam ediyor.
Milas’ın güzelim doğasıyla iç içe bir yaşam ve üretim döngüsünün sürdüğü Ayşe Deliismail Çiftliği, hayali kurulan hayatın ilk adım olarak 2011 yılında atılmıştı. Ayşe Deliismail Çiftliği bugün, yüzde yüz doğal tarım eseri ürünleri, Milas’taki çiftlik bünyesindeki konuk evi ile maneji, İstanbul Acarkent’teki cafe-restoranı, catering hizmeti ve online satış kanalından oluşan yelpazesiyle dört dörtlük bir marka oldu.
Ayşe Deliismail Çiftliği, doğallığın simgesi ve doğanın savunucusu bir marka olarak ve lezzetin, sağlığın, mutluluğun, doğayı özümsemenin formülünü paylaşarak her geçen gün daha da büyüyor, daha da gelişiyor, modern yaşama yemyeşil ve taptaze bir pencere açıyor.
KURUCULARIMIZ
Bir aile işletmesi olan Ayşe Deliismail Çiftliği markası, baba Deniz Durmay, anne Zeynep Bingöllü Durmay ve çiftin kızları Serin Durmay Prelevic’in eseridir.

Deniz Durmay
Rize’li bir anne ve Kazan’li bir babanın ilk oğludur. İş hayatına Süleymaniye’de Babası Mahmut Durmay’in Mazot Brülörleri, Kalıplar, Traş makineleri üretimi yapan fabrikasında başlayan Durmay, 1961 yilinda babasının “haydi bakalım al bu demir parçasını sıkıştır mengeneye ve al şu egeyi ve surtmeye başla, o sana yol gösterecektir demesiyle basit kalıplar yapmaya başlamıştır. İlerleyen zamanda önce komşu atölyelerin iş vermesiyle ise başlayan Deniz Durmay, ilk olarak Süleymaniye Akseki Han’da bir kalıp atölyesi kurmuş, Yenibosna sanayi sitesinde daha büyük bir kalıp atölyesine geçmiştir. Artan işlerinden dolayı iki müstakil atölye daha alıp bu defa plastik şişe ve plastik kapak imalatına başlamıştır. O sıralarda Mintaks, Unilever ve Benckiser firmalarına ambalaj üretirken meydana gelen yüksek siparişler üzerine Beylikdüzü Birlik sanayi sitesinde iki atölye daha almıştır. Mevcut olan bu beş müstakil iş yerini 1998 yılında Gebze Organize Sanayi sitesinde 2000 metrekare açık alan, 1400 metrekare 4 katlı kapalı alanı olan bir fabrikaya taşımıştır. Practer and Gamble, Reckitt Benkiser, Henkel, Johnson and Johnson, Unilever firmalarıyla çok başarılı çalışmalar yapmıştır. 2010 yılında Duayen Kalipci ve Boran Plastik Fabrikasını kapatıp, Turizm sektöründe yatırımları ile bu sefer, yatırımcı olarak iş hayatına devam etmektedir. Kendisini büyütüp, ışık gösteren anneannesi Ayse Deliismail’i bir an olsun aklından ve dualarindan cikartmayan Deniz Durmay sonunda, 2011 yılında bu değer verdigi aile büyüğünün adını her daim yaşatacak adımını atmıştır. Evli ve 3 biyolojik kızlarının yanısıra bir de kalbi kızı vardır.

Zeynep Bingöllü Durmay
Zeynep Bingöllü Durmay bir denizaltı subayının kızıdır. Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşadığı gibi, yurtdışında da Suudi Arabistan, Thailand, Fransa kısa sürekli ve Monaco'da ise 13 yıl yaşamıştır. İç mimari eğitimini New York'ta almıştır. Türkçe, İngilizce ve fransızcayı akıcı konuşup, az derecede arapça ve İtalyanca bilmektedir. 1999 yılında türkiye'ye kesin dönüş yapmıştır. 1999 yılından beri gıda sektöründe çalışmalar yapmıştır. Hobi olarak, ölü ağaçları işleyerek günlük hayatımızda bize eşlik eden mobilyalar haline getirmekten büyük zevk duyar. 2011 yılından beri Ayşe Deliismail Çiftliğinin kurucusu olmuştur. Evli ve bir çocuk annesidir.

Serin Durmay Prelevic
Serin Durmay Prelevic İlköğretimini Fransa'da, liseyi İstanbul'da tamamlayan Serin Durmay Prelevic, lisans ve yüksek lisansını Nice Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk ve Avrupa Hukuku üzerine yaptı. Türkiye'de yaşamak istediği için ülkesine dönen Prelevic, Ankara'da bir şirkette 2,5 yıl uluslararası hukuk danışmanı olarak çalıştı. 5 dil bilen Prelevic, çalıştığı şirkette hayal ettiği tecrübeyi edinemeyeceğini fark ederek, kurumsal hayattan ayrıldı ve ailesinin kurduğu çiftliğin başına geçti. Milas'taki çiftlikte yetiştirilen ürünleri, Beykoz'daki restoranında doğal ürün tercih edenlere sunan Prelevic, çiftliği geliştirmek için çeşitli projeler yürütüyor.
EKİBİMİZ

Tavuklarımız

Keçilerimiz

Eşeklerimiz

Akbaş Koruyucularımız

Kanatlı Hayvanlarımız

Atlarımız
Sezar

Atlarımız
Onyx

Atlarımız
Melek
Kuruluş Öykümüz
A yşe Deliismail Çiftliği’nin kuruluşu, doğaya ve yaşama olduğu kadar paha biçilmez anıların sonsuza dek yaşatılmasına da bir saygı duruşu anlamı taşır. Çiftlik ve ardından gelişen marka, baba Deniz Durmay’ın anneannesinden alır adını. Rize’den İstanbul’a geldiğinde Malta cinsi keçisi Pamuk sayesinde torunlarına sağlıklı süt ürünleri yapan Ayşe Deliismail’den...
Torun Deniz, çocukluğuna lezzetli ve sevgi dolu izler bırakan anneannesini de Pamuk’u da hiç unutmaz. Bir Kurban Bayramı’nda Bodrum’da gezinirken kurbanlıklar arasında gebe bir keçiye rastlayınca o izler su yüzüne çıkar. Durmay çifti sadece bakışlarıyla anlaşarak keçiyi satın alır; hatta yalnız kalmasın üç keçi daha alarak Gündoğan’daki sitelerine götürür. Çocukluğun değerli anılarının bir çiftliğe ve sonra da bir markaya dönüşme sürecinin ilk adımı böylece atılmış olur. Dört keçinin varlığı lüks sitedeki komşuları rahatsız etmeye başlayınca, Durmay çifti, keçilerine ve kendilerine doğayla koyun koyuna, kimse tarafından rahatsız edilmeden yaşayacak bir çiftlik kurmaya karar verir.


İlk Adımlar İlk Heyecanlar
Y ıl 2011’dir. Milas’ın Kayaderesi Mahallesi’nde 200 dönümlük arazi üzerinde çiftliğin kuruluş çalışmaları başlar. Dört keçi 25’e, 25 keçi doğumlarla 50 keçilik minik bir sürüye dönüşür. Keçi bakımının ilk zamanları pek çok eğlenceli acemiliğe sahne olsa da doğanın kucağında bulunmak, nostaljik bir masumiyetin simgesi güzel hayvanlarla ilgilenmek her şeyin üstesinden gelir.
Minik sürü özgür yaşamanın tadını çıkarırken Durmay çifti, son derece deneyimli emekli peynir ustalarıyla eski doğal usulleri uygulayarak el yapımı peynir üretimi deneylerine girişir. Daha sonra ağıl geliştirilip kapasitesi artırılınca Konya’dan 200 adet Halep keçisi daha getirilir ve günlük keçi sütü kapasitesi 500 litreye yükselir. Kurulan süt atölyesindeki Adek marka makinelerle süt işlenmeye başlanır. Ardından Holstein, Simental, Montofon cinsi inekler ile sakız koyunlarının katılımı süt yelpazesini zenginleştirir, elde edilen lezzetleri çeşitlendirir.
Hayalden Markalaşmaya
A yşe Deliismail Çiftliği kısa sürede öyle bir aşamaya ulaşır ki Durmay ailesinin hayallerini de aşan, adeta kendi kendine gelişen canlı bir organizmaya dönüşür. Zeytin ağaçlarına ceviz ağaçları, keçilere koyunlar, ineklere boğalar, tavuklara hindilere, kazlara ördekler, keklikler eklenerek çiftlik iyiden iyiye zenginleşir.

Sayıları binleri bulsa da her bir hayvana isim verilir, çağrıldıkları zaman başlarını çevirip bakmaları çiftlik sahiplerini fazlasıyla mutlu eder. Çiftlik canlılarının sayısı arttıkça bahçe, konuk evi, restoran derken bir de manej inşa edilir, güzelim hayvanlara atlar da katılır. İstanbul Acarkent’teki cafe-restoran ise Ayşe Deliismail Çiftliği’nin bütün doğallığı ve veriminin nişanesi olarak 2017 yılında hizmete açılır. Anneanne Ayşe Deliismail bu sefer de toprağa karışmış olarak güzellik ve bereket saçmaya devam etmektedir belki de... Kim bilir?
Sosyal Sorumluluklar
Durmay ailesi, doğaya ve yaşama saygı felsefesi ışığında inşa edip geliştirdiği Ayşe Deliismail Çiftliği’nin yarattığı değerleri paylaşmayı görev sayar.